Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka 6-8
jajko 3
mąka 25 dag
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
piwo jasne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa w cieście

Kalarepki obrać, obgotować w osolonej wodzie, osączyć. Przygotować ciasto z mąki, jajek i piwa, przyprawić solą i pieprzem. Maczać w nim kalarepki i smażyć. Podawać z sałatką z ogórków i pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 20.04.2012 19:37
super
adam1f 20.06.2011 00:18
niezłe
bursztynek 09.06.2011 23:59
coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak