Sposób przygotowania

Drożdże rozcieramy z łyżeczką cukru, dodajemy troche letniej wody i posypujemy łyżką mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Do miski wsypujemy mąkę, solimy. Dodajemy wyrośnięty rozczyn drożdży, olej , jajko i resztę letniej wody. Wyrabiamy ciasto ukośnymi uderzeniami drewnianej łyżki aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Odstawiamy przykryte ściereczką do podwojenia objętości w ciepłe miejsce ( ok. pół godziny).
Wykładamy ciasto na natłuszczoną blachę wielkości piekarnika , rozprowadzamy równo ciasto , układamy na nim ulubione wędliny, odsączone pieczarki, plasterki pomidorów i posypujemy tartym żółtym serem. Pieczemy około pół godziny w 200 C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    pyszna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ładna ta pizza:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    taka lubię!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    nie ma to jak domowa pizza :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    apetyczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    uwielbiam pizze, a ciasto czym grubsze tym lepiej :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszności
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mic

    kiedys zawsze robiłem na grybym, teraz na cienkim preferuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !