Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA CZEKOLADOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 80 GRAM
mleko 1 LITR
cukier 4 łyżki
wanilia KAWAŁEK
żółtko jajek 2 SZTUKI

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA CZEKOLADOWA

MLEKO ZAGOTOWAĆ Z WANILIĄ. WANILIĘ WYJĄĆ. CZEKOLADĘ ZETRZEĆ NA TARCE, ZALAĆ MLEKIEM I ZAGOTOWAĆ. ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z CUKREM I WLEWAĆ DO GORĄCEGO MLEKA, UBIJAJĄC JE TRZEPACZKĄ PRZEZ 10 MINUT. ZUPĘ OSTUDZIĆ I WSTAWIĆ DO LODÓWKI. PODAWAĆ Z BISZKOPTAMI, SUCHARKAMI LUB BEZAMI Z POZOSTAŁYCH BIAŁEK.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 15.06.2011 07:29
fajny deser
Ela15 14.05.2011 07:01
fajny przepis
bursztynek 21.03.2011 23:32
mniam!
Grażyna13 04.12.2010 20:18
Pyszna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak