Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron tradycyjny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 35 dag
jajko 2
wody 6 łyżek
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: makaron tradycyjny

z przesianej maki, jajek, wody i soli zagniatamy ciasto. dzielimy je na kilka czesci i kazda z nich walkujemy cienko i odkladamy do wyschniecie. Po ok 2-3 godzinach gdy ciasto wyschnie to kroimy je na mniejsze prostokąty i robimy makaron w maszynce. wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy do miękkosci

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 22.01.2012 13:53
też taki robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak