Sposób przygotowania

Mięso, żółtko, zioła i drobno posiekaną cebulę wyrobić na gładką masę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Uformować 4 okrągłe, płaskie hamburgery. Na patelni rozgrzać olej. Szybko zrumienić hamburgery z jednej strony, odwrócić, zrumienić z drugiej, a następnie zmniejszyć ogień i dosmażyć.Podawać z bułkami (najlepiej z sezamem) i dodać warzywa np.ogórek konserwowy,pomidor,cebulka prażona,można dodać też ser żółty.A najlepiej posmarować bułkę (jedną połówkę) majonezem i odrobinką ale naprawdę odrobinką ketchupu i dopiero wtedy położyć na tym kotleta:)A dopiero potem warzywa i ser ewentualnie.Ja zawsze tak robię i są pyszne:)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !