Sposób przygotowania

Udka obsmażyć z obu stron i włożyc do naczynia do duszenia (głęboka patelnia z przykrywką) posypać pokruszonymi kosteczkami, bazyliową i papryczkową oraz papryką, dodać jarzynkę (pod spód) pokrojone śliwki suszone i podlać wodą.
Dusić ok 40 min. Udka wyjąć, sos podprawić mąką kukurydzianą i zmiksować blenderem na jednolitą konsystencję .. Podawać wedle uznania z ziemniakami lub fasolką szparagową czy ryżem.

Komentarze

  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    muszę wypróbować mąkę kukurydzianą do zagęszczania sosu. Przyznam, że takiej mąki do sosów nie używałam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    luna19

    Bardzo często używam kukurydzianą zamiast pszennej, łatwiej sie rozpuszcza, ladnie zagęszcza i nie jest tak kaloryczna w połączeniu z sosem.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    bardzo smaczny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pieknie wyglada..
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    no proszę zawsze się można czegoś nowego od koleżanek dowiedzieć, ja też nigdy nie zagęszczałam mąką kukurydzianą, następnym razem wypróbuję ;) a kurczaczek wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    no proszę zawsze się można czegoś nowego od koleżanek dowiedzieć, ja też nigdy nie zagęszczałam mąką kukurydzianą, następnym razem wypróbuję ;) a kurczaczek wygląda bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !