Sposób przygotowania

śliwki dokladnie myjemy i czekamy az przesnchną, następnie kroimy na połówki i wyjmujemy pestki, rozkladamy na parapecie na papierze sniadaniowym w oknie południowym, po ok tygodni gdy juz dochodzą wkladamy do piekarnika na ok 5 minut i dalej suszymy przez 3 dni na oknie, nastepnie przekladamy do sloiczkow i zakrecamy, trzymamy w zacienionym miejscu, doskonale sie nadaja na kompot wigilijny jak i do codziennego podjadania:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Sama nigdy nie suszyłam śliwek ale mając takie w zasięgu reki pewnie chętnie się podjada):
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Zawsze kupuję ,nigdy nie suszyłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    domowe najlepsze. którą odmianę polecasz do suszenia?
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    to były domowe węgierki, są dość twarde i lepiej się suszą, niż takie duże śliwki, z których sok wypływa po rozkrojeniu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !