Sposób przygotowania

Śliwki i morele namaczamy w 1/2 szklanki wody na pół godziny. Polędwiczki rozbijamy na średnią grubość, solimy , posypujemy pieprzem ziołowym i cynamonem. Na plastrach mięsa kładziemy listki mięty, przykrywamy odpowiednimi do wielkości plastrami boczku i spinamy wykałaczkami . Obsmażamy na rumiano na oleju, dodajemy śliwki i morele wraz z wodą, w której się moczyły oraz bulion i dusimy około 20 minut. Podajemy przybrane śliwkami i morelami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo smakowite danko
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Uwielbiam połączenie mięsa z owocami - ten przepis jest wspaniały!
  • 4
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    wspaniałe polędwiczki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wyśmienite danie, wsam raz dla gości
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pięknie wyglądają!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wspaniałe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    danie partii rządzącej? :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne danie i ładnie podane
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    zachwycające
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    rewelacyjnie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !