Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki bez pasteryzowania

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 3 kg
sól 5 łyżek
chili 3 łyżki
czosnek 1 główka
olej 8 łyzek
ocet 10 % 1,5 szkl
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki bez pasteryzowania

Poszatkować ogórki ze skórką i zasypać solą, odstawić na parę godzin. Odsączyć wodę i dodać chilli i wyciśnięty czosnek.
Zagotować olej, ocet, cukier ostudzić i dodać do ogórków. Odstawić na 12 h. Włożyć do słoików, nie pasteryzować!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak