Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane ogórki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże 1-2 sztuk
ogórki konserwowe 5 szt
śmietana kremowa 30% 1 łyżka
majonez 1 łyżka
sól, pieprz
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
cebula czerwona 1 szt
ser żółty 50 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane ogórki

Ogórki pokroić na kilkucentymetrowe plastry i wydrążyć środek. Z puszki odlać olej, rybę rozdrobnić. Cebulę i ogórki konserwowe poszatkować w kostkę, ser zetrzeć na tarce. Wymieszać wszystkie składniki z tuńczykiem. Doprawić do smaku, dodać śmietanę i majonez. Schłodzić w lodówce i nakładać na ogórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 22.07.2011 09:20
dobre na przystawkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak