Sposób przygotowania

oddzielamy białka od zółtek,, ubijamy bialka z 1 szklanką cukru na sztywno, po kolei dodajemy zoltka, nastepnie olej, i 1 szklanke maki wymieszana z budyniem i proszkiem do pieczenia. pieczemy okolo 30 min,

1,5 szkl mleka trzeba zagotowac z 3/4 szklanki cukru w reszcie mleka rozprowadzic szklanke maki (bedzie geste), wlac to do mleka i szybko rozmieszac (powstanie budyn) , krotko zagotowac, pozostawic do ostudzenia. miekka margaryne wyrobic z aromatem mikserem, porcjami dodawac budyn i wyrabiac.

Migdały, 2 łyżki cukru i dwie łyżki masła przysmażyć na patelni do zarumienienia.

upieczone ciasto przekroic na dwa placki, wiekszy czescia kremu posmarowac dolny placek, polozyc na niego drugi i na ten wysmarowac reszte kremu, góre posypać zarumienionymi migdałami.

Gdy wystygnie można jeść! SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    na pewno pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !