Sposób przygotowania

Udka z kurczaka myjemy, następnie nacieramy sosem sojowym, posypujemy przyprawą grillową, następnie polewamy oliwą i na koniec pokrywamy warstwą papryki. Kurczaka wkładamy na noc do lodówki w np. żaroodpornym naczyniu z przykryciem (na drugi dzień nie będzie trzeba brudzić kolejnego naczynia). Przed włożeniem do piekarnika udka polewamy powstałym sosem i pieczemy około 40 minut w temp. 180st. (najlepiej z termoobiegiem). Od czasu do czasu polewamy kurczaka sosikiem, żeby skórka się zarumieniła, a mięso było soczyste. Na 5 minut przed końcem na każde udko kładziemy łyżeczkę masła.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniale wyglada,na pewno tak smakuje
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    o ! to coś dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    muszą być pyszne ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam udka i tą chrupiącą skórkę!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !