Sposób przygotowania

Bułki namaczamy w wodzie, cebulę mielimy w blenderze na papkę - w tym tkwi sekret. Do mięsa wbijamy 2 jajka, dodajemy 2 odciśnięte z wody bułki, zmieloną cebulę i przyprawiamy Vegetą. Formujemy w rękach kotlety, obtaczamy w bułce tartej i jeszcze raz formujemy w rękach, żeby panierka dobrze się trzymała. Smażymy na wolnym ogniu, aż staną się rumiane. Podajemy z ziemniakami i ogórkami kiszonymi obranymi ze skórki i pokrojonymi w kawałki.

1 kg. mięsa starcza na 12-14 sporych kotletów.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    muszę wypróbować ten sekret :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ślicznie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    Pan Mis wie co dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam mielone :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    tradycyjne mielone są smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    i ja na takie klopsiki się skuszę :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !