Sposób przygotowania

Oddzielamy białko od żółtek, ubijamy pianę z białek z dodatkiem szczypty soli oraz cukru.Łączymy pianę z żółtkami , dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy . Pieczemy w tortownicy biszkopt ok 40 minut. Galaretki rozpuszczamy w mniejszej ilości wody , każdą osobno i odstawiamy do stężenia . Następnie kroimy w kosteczkę.Brzoskwinie odsączamy i kroimy w kostkę.Następnie przyrządzamy krem śmietankowy według przepisu na opakowaniu.Odkładamy trochę kremu na posmarowanie tortu oraz ozdobienia.Resztę kremu dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy pokrojoną galaretkę, do drugiej brzoskwinie. Zimny biszkopt przekroić na 4 krążki. Można krążki nasączyć dowolnym ponczem.Przekładamy kremem śmietankowym na przemian. Raz krem z galaretkami , następnie z brzoskwiniami.Następnie przeciąć tort na dwie równe połowy , ukształtować motylka.Obsypać boki motylka wiórkami kokosowymi. Ozdabiamy według własnego uznania.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ale śliczny podoba mi się bardziej niż poprzedni
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo ładny
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    obydwa są super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Na specjalną okazję :-)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Za tydzień naszej julci urodzinki i być może wykorzystam pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    śliczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !