Sposób przygotowania

Migdały sparzamy wrzątkiem obieramy ze skórki i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Migdały mielimy na drobno. Mleko zagotowujemy i gorącym zalewamy zmielone migdały i gotujemy 15 min na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Odstawiamy i przykrywamy by nie powstał kożuch. Tuż przed podaniem dosypujemy cukier w takiej ilosci jak lubimy i mieszamy do rozpuszczenia sie całkowitego. Ryż gotujemy na sypko wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i nakładamy na talerz odpowiednią porcje. Następnie zalewamy zupą i podajemy na ciepło. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny przepis na szybką zupę na słodko.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    nie jadłam nigdy takiej zupy. Chyba pora spróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pomysłowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !