Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 1 szklanka
mleko 6 szklanek
cukier do smaku
ryż 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa

Migdały sparzamy wrzątkiem obieramy ze skórki i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Migdały mielimy na drobno. Mleko zagotowujemy i gorącym zalewamy zmielone migdały i gotujemy 15 min na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Odstawiamy i przykrywamy by nie powstał kożuch. Tuż przed podaniem dosypujemy cukier w takiej ilosci jak lubimy i mieszamy do rozpuszczenia sie całkowitego. Ryż gotujemy na sypko wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i nakładamy na talerz odpowiednią porcje. Następnie zalewamy zupą i podajemy na ciepło. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.10.2012 21:31
pyszna zupa
ilka_86 13.02.2012 09:51
pomysłowa
Tahitha 30.01.2011 14:14
nie jadłam nigdy takiej zupy. Chyba pora spróbować :)
IlonaAlbertos 05.07.2010 09:22
Fajny przepis na szybką zupę na słodko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak