Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulebiak grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
cebule 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt.
olej
sól i pieprz
2 szklanki mąki
2 łyzki smietany 18%
3 łyżki margaryny
pół łyżki cukru

Przepis i sposób przygotowania na: kulebiak grzybowy

Grzyby umyj i pokrój. Obierz i posiekaj cebulę. Podsmaż z grzybami na oleju. Dopraw i duś 30 minut. Gdy przestygną, wymieszaj z bułką i jajkiem.
Zagnieć ciasto z mąki, śmietany, margaryny, cukru i szczypty soli. Odstaw na pół godziny do lodówki. Rozwałkuj na prostokąt 25x40 cm. Farsz rozłóż na cieście. Zlep brzegi, formując kulebiak. Posmaruj ubitym jajkiem. Piecz 30 minut w temp. 180.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 16.09.2011 21:03
Uwielbiam kulebiaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak