Sposób przygotowania

Botwinkę umyć. Świeże liście pokroić na kilka części. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, czosnek, smażyć, mieszając - w razie potrzeby podlać niewielką ilością wywaru. Smażyć przez dalszych 5 minut. Wrzucić liście, wlać sok z cytryny, dodać przyprawy i smażyć, aż liście stracą surowy smak. Ugotować ryż na sypko . Dodać do naszej botwinki wymieszać. Dusić, aż nadmiar wywaru odparuje.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Z botwinką , nie robiłam , wypróbuję.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetne, bardzo lubię ryż pod każdą postacią

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !