Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zerwone papryki 3 szt
makaronu wstążki 200 g
keczup pikantny 3 łyżki
suszone pomidory 5 szt
oregano 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprzdo smaku
tymianek 1 łyżeczka
cebula 1 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szt
ser żółty 100 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana makaronem

Przekroić papryki na pół. Usunąć gniazda nasienne. Ugotować makaron al dente i odcedzić. Podsmażyć cebulę, dodać pokrojone chilii poddusić chwilkę. Dodać suszone pomidory przyprawy i sos Neapoli, oraz makaron.Wymieszać zawartość patelni. Wypełnić paprykę spreparowanym makaronem ( jeśli makaronu zrobi się za dużo można go położyć obok papryki). Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i na każdą połówkę nałożyć stary ser. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Zapiekać około 20/25 minut, do momentu kiedy wierzch będzie ładnie przyrumieniony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 11.10.2010 12:37
takiej papryki jeszcze nie jadłam ale na pewno spróbuję
Małgorzata113 11.10.2010 12:04
apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak