Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki ze schabem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
pieczarki 25 dag
papryka czerwona 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
Marynata do mięs słodko - kwaśna 1 sztuka
oliwa 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki ze schabem

Schab kroimy w plastry. Do oliwy wsypujemy marynatę słodko-kwaśną, dokładnie mieszamy. Smarujemy plastry schabu marynatą i resztą zalewamy. Wkładamy do lodówki na 5-6 godzin. Warzywa myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Schab kroimy na małe kawałki i nakładamy na patyczki szaszłykowe na przemian pieczarki, papryka, cukinia. Grillujemy z obu stron, smarując resztą marynaty lub oliwą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 11.08.2012 22:37
Smaczne szaszłyki ze schabu i warzyw.
madzialena19 26.04.2012 23:35
pyszne szaszłyki
annagebalska 13.05.2011 10:29
pycha
Małgorzata113 11.10.2010 12:05
swietne te szaszłyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak