Sposób przygotowania

Myjemy mięso oraz paprykę. Kroimy na kawałki. Robimy marynatę mieszając dokładnie olej z sosem słodko - pikantnym i zalewamy mięso. Odstawiamy do lodówki na 5 godzin. Następnie nakładamy na patyczki szaszłykowe na przemian z papryką i grillujemy smarując marynatą pozostałą. Podajemy z sosem.

Sos: Ogórka trzemy na tarce o grubych oczkach, odciskamy sok. Śmietanę mieszamy z majonezem, dodajemy ogórka oraz przyprawę Tzatziki. Mieszamy dokładnie i schładzamy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    Uwielbiam kurczaka i do tego paprykę :) szkoda, że to nie czas grillowania :/
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    lubię szaszłyki :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    pyszne szaszłyki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !