Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 5 szkl.
żółtko jajek 2 szt.
olej 3 łyżki
sól szczypta
woda 1,5 (gorąca, przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi

Przesiać mąkę, posolić, dodać schłodzone żółtka. Wyrabiać nożem, stopniowo dolewając olej, a następnie gorącą wodę.Szybko zagnieść.Na 15 min wstawić do lodówki by odpoczęło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 01.09.2013 22:18
szybko się robi
matii6 05.03.2011 19:49
ja też takie robię
MAR3STA 16.12.2010 18:51
ja dodaję całe jajka i trochę ciepłego mleka
alaaa 07.12.2010 17:36
robię tak samo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak