Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka Szparagowa z Masełkiem i Bułką Tartą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola szparagowa 1/2 kg
masło 5 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżeczki
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka Szparagowa z Masełkiem i Bułką Tartą

Fasolkę szparagową dokładnie opłukać w wodzie, następnie poodcinać ogonki z dwóch stron. Przygotowaną fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie ( 1-2 łyżeczki soli) do miękkości ok. 20-25 min. Na patelni topimy masełko i wrzucamy stopniowo bułkę tartą. Odcedzoną fasolkę polewamy masełkiem z bułką tarta i do smaku można jeszcze po wierzchu posypać solą. SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 26.11.2011 18:54
mniam
Jaheira11 05.03.2011 22:05
pyszności
Buczo007 16.02.2011 10:12
mniam
ewa19a 15.02.2011 14:41
super
monika156 27.01.2011 11:13
pycha
monika156 27.01.2011 11:13
pycha
monika156 27.01.2011 11:13
pycha
mdepfs 20.01.2011 13:31
klasyczny przepis ale dbry :)
Marzena40 16.12.2010 08:47
też tak robie
Buczo007 15.12.2010 09:07
uwielbiam
Małgorzata106 05.12.2010 10:24
pyszności
Małgorzata106 05.12.2010 10:24
pyszności
Martysia 13.11.2010 18:22
Uwielbiam :)
izapozdro 11.11.2010 11:43
też taką lubię :)
Magda60 06.11.2010 21:13
ja tez lubie fasolke
monika156 05.11.2010 15:09
mmmmm:)
Mala 03.11.2010 13:08
bardzo często taką robię
accee 30.10.2010 22:56
SUPER! !MNIAM MNIAM
Patrycja38 25.10.2010 11:22
pycha
m1monika 17.10.2010 15:51
pychotka :)))
grasylwia 13.10.2010 20:57
uwielbiam
Emilia22 12.10.2010 12:33
świetna fasolka
Kate131 12.10.2010 08:52
pyszna taka fasolka
edyta51 11.10.2010 15:32
super
Buczo007 11.10.2010 11:15
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak