Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowa z cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa
cebula 2 szt
zupa cebulowa
sól, pieprz
marynata
liście laurowe mielone 1 łyżeczka
Ziele angielskie mielone Prymat 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa z cebulą

Składniki marynaty mieszamy, nacieramy mięso, zostawiamy na dobę w lodówce. Po tym czasie rozcinamy tak by w środku zawinąć nadzienie, lekko rozbijamy.

Cebulę cienko szatkujemy w piórka, dusimy na oliwie z masłem, z pieprzem i solą, na koniec dodajemy zupę cebulową.

Układamy nadzienie na mięsie, zwijamy, sznurujemy, wkładamy w rękaw do pieczenia i do blaszki (do której wlewamy pół szkl wody). Pieczemy ok 1 godz w 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak