Sposób przygotowania

Pora akurat odpowiednia na wszelkiego rodzaju chłodniki . Przepisów na nie jest cała masa . Poczynając od najbardziej wyszukanych ( z faszerowanymi skorupkami raków ), do najprostszych. Ten jest bardzo prosty .
Ogórek i rzodkiewki umyć i utrzeć na tarce jarzynowej ( duże oczka ) – ja nie obieram , ścinam tylko oba końce ogórka. Zioła drobno usiekać . Wszystko wymieszać z jogurtem. Doprawić do smaku solą , pieprzem i cukrem . Wstawić na 1 godzinę do lodówki. Podawać z ziemniakami młodymi okraszonymi podsmażoną wędzonką . Można dodatkowo podać sadzone jajko .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ciekawe,
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    oj , musi być smaczny! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !