Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MINTAJ SMAŻONY-tradycyjnie.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj-filety 1 kg
sok z cytryny do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
bułka tarta pikantna 1 szkl
mąka 1/2 szkl
olej do smażenia
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: MINTAJ SMAŻONY-tradycyjnie.

Rybę oprószyć przyprawami.Odstawić na kilka godzin.Pokroić na wygodne porcje i obtoczyć w mące, następnie w rozkłóconym jajku i bułce.Usmażyć, skropić sokiem z cytryny.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 13.04.2011 10:55
super
Natalia/tubisiek 22.10.2010 18:05
tradycyjne jest najsmaczniejsze :)
Emilia22 11.10.2010 09:45
Wygląda bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak