Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w szynce.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 20 szt
szynka serrano 20 szt
marchewka 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sos beszamelowy
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w szynce.

Szparagi umyc i pokrojic na 3 czesci.Dolna czesc jest bardzo twarda nie potrzebna.Gdy woda juz sie gotuje wkladamy szparagi i gotujemy ok.15 min.Marchewke obrac i wkladamy do gotujacej sie wody ,gotowca ok.15.Wystudzic warzywa.Dwie czesci szparag obwijamy w szynke i panierujemy nastepnie rumienimy na patelni.Marchewke kroimy w drobne paski.Podajemy :Zrumienione szparagi,polewamy sos bechamel i na to ukladamy marchewke.Mozna na cieplo i na zimno.SMACZNEGO.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak