Sposób przygotowania

Cebulę obrać i posiekać, papryki oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i krótko podsmażyć warzywa. Wsypać ryż, dodać szafran i mieszając, smażyć ok. minuty. Do ryżu wlać wino, wymieszać i poczekać, aż odparuje. Po tym czasie na patelnię stopniowo wlewać bulion i mieszać, aż ryż wchłonie płyn. Suszone pomidory i szynkę pokroić w paseczki i razem z groszkiem wrzucić na patelnię. Pod koniec dodać starty żółty ser. Risotto posypać posiekaną natką.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    szkoda , że nie ma zdjęcia, bo pewnie byłoby ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    ciekawe połączenie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    bardzo fajny przepis i na pewno smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Kolorowo i smakowicie
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam te danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    smakowita potrawa
  • 2
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    szkoda, że nie ma fotki, fajny przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    kolorowe i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !