Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z sokiem jabłkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 50 dag
mąka 5 łyżek
sok jabłkowy 200 ml
Majeranek suszony Prymat
cukier
masło do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z sokiem jabłkowym

Wątróbki obtaczamy w mące wymieszanej z pieprzem i smażymy na rozgrzanym maśle na rumiany kolor. Po usmażeniu przekładamy na talerz. Do patelni z masłem pozostałym po wątróbce wlewamy sok jabłkowy, wsypujemy majeranek, troszkę cukru do smaku i dusimy, aż sos zgęstnieje (w razie potrzeby można dosypać troszkę mąki). Wrzucamy wcześniej usmażoną wątróbkę, chwilkę dusimy i można serwować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 18.08.2012 17:18
cos pysznego
IZABELA29 18.08.2012 17:18
cos pysznego
edyta44 08.11.2011 18:23
tak nie probowalam
Motorek 28.03.2011 19:02
fajny przepis
Grażyna13 10.10.2010 23:23
Bardzo mi się ten przepis podoba :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak