Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne klopsy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa (bez kości) 50 dkg
cebula 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
jajko 1 sztuka
kucharek, pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
olej do smażenia
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne klopsy

Łopatkę mielimy razem z cebulką i czosnkiem (cebulkę i czosnek można drobno pokroić, ale moje dzieci tak nie zjedzą więc mielę). Kajzerkę odmaczamy w wodzie. Do zmielonego mięska dodajemy jajko, odciśniętą kajzerkę oraz przyprawy do smaku. Formujemy kulki, obtaczamy w bułce tartej i smazymy na oleju. Klopsiki możemy podać same lub z sosem pomidorowym, albo jako dodatek do żurku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 20.10.2010 11:48
bardzo pyszne
marzencia2007 17.10.2010 13:39
uwielbiam :)
Karolcia12 15.10.2010 13:46
takich jeszcze nie jadłam
plocia 14.10.2010 21:28
Smakowite
anna186 13.10.2010 09:52
fajne
Margo1 11.10.2010 14:21
Dosłownie są pyszne , lubię je
Magdalena80 11.10.2010 14:00
z ziemniaczkami i surówką-bomba!
Jaheira11 11.10.2010 13:46
często robię na obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak