Sposób przygotowania

Obieramy ziemniaki wrzucamy je do zagotowanej wody, solimy oraz dodajemy masełka. Gdy ziemniaki są miękkie odcedzamy je i dajemy na patelnię. Następnie dajemy mięso mielone (które wcześniej były zamrożone- wyciągamy je oczywiście parę godz przed robieniem obiadu) następne smażymy na patelni. (najlepiej smażyć je na margarynie) Jak zaczną się rumienić wlewamy do nich wodę oraz pól kostki rosołowej. I dusimy je przez ok 30 min pod przykrywką. Gdy mięso jest gotowe wrzucamy je do sosu(polecam pieczeniowy ciemny) i gotujemy przez ok 3 min. Na osobnej patelni smażymy warzywka (które można kupić gotowe smażymy je na oleju) przez ok 10 min. Na ziemniaki dodajemy pulpecika, sos oraz warzywka na patelnię oraz możemy dodać ogórka czy surówkę z czerwonej kapustki :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    obiad jak z restauracji

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !