Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadzienie do wafli I

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pół szklanki cukru
pół kostki palmy
woda 2 łyżki
kakao 2 łyżki
mleko w proszku 5 łyżek
żółtko jajek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: nadzienie do wafli I

Podgrzej cukier i palm,e, aż do roztopieni składników. Dodaj rozpuszczone w wodzie kakao. Chwilę gotuj, całość miksuj stopniowo dodając mleko. Po przestudzeniu połącz masę z żółtkiem. Smaruj płaską część wafli. Złożone dociśnięte włóż na chwilę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak