Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby (np mintaj) 2 kg
cebula biała 5-6 sztuk
grzyby suszone 1 garść
olej 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
mąka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z grzybami

Grzyby moczymy i obgotowujemy. Odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Filety rozmrażamy i suszymy. Cebulę kroimy w talarki. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: rybę, cebulę i grzyby. Doprawiamy solą i pieprzem i osypujemy lekko mąką. Układamy kolejne warstwy. Polewamy na koniec olejem i zapiekamy ok godziny w temp. 180\'C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.07.2010 09:17
Bardzo ciekawy przepis i urozmaicenie dla ryby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak