Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan z tagliatelle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 1 opakowanie
bagietka 1/2 sztuki
pomidor 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
masło 3 łyżki
parmezan 4 łyżki
sól, pieprz do smaku
bazylia 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan z tagliatelle

Bakłażana pokroić w kostkę, posolić i odstawić na 30 minut. Pomidory pokroić w kostkę, czosnek w plasterki, kilka listków bazylii zostawić do dekoracji, resztę posiekać. Makaron ugotować al dente. Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek, dodać bakłażana i pod koniec smażenia pomidory. Krótko smażyć i połączyć z makaronem. Danie podawać udekorowane bazylią, posypać parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 08.12.2011 10:29
jadłam coś w tym stylu - pycha ;)
anna186 13.10.2010 09:52
nie jadlam nigdy baklazana, ale pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak