Sposób przygotowania

Piersi z indyka marynujemy w marynacie granatowej przez 2h. (przepis na taką marynatę znajduje się w tym portalu). Następnie lekko osączamy z marynaty, kładziemy na folię aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 220 st piekarnika i pieczemy przez ok 7 min. Następnie mięso zakręcamy w folii i pieczemy przez ok. 15 min w temp. 190 stopni. Pół szklanki ryżu gotujemy w 1 i 1/3 szklance z domieszką curry. Indyka podajemy z tak przygotowanym ryżem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    Smacznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    proste i smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    proste i smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    Pyszne ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    lubie indyka..i chetnie skubnelabym troche tego obiadku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    polecam:) indyk z ryżem, wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne mięsko a do tego ryż - mniam!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !