Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łagodny indyk z ryżem curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż biały 1/2 szklanki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
indyk 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Łagodny indyk z ryżem curry

Piersi z indyka marynujemy w marynacie granatowej przez 2h. (przepis na taką marynatę znajduje się w tym portalu). Następnie lekko osączamy z marynaty, kładziemy na folię aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 220 st piekarnika i pieczemy przez ok 7 min. Następnie mięso zakręcamy w folii i pieczemy przez ok. 15 min w temp. 190 stopni. Pół szklanki ryżu gotujemy w 1 i 1/3 szklance z domieszką curry. Indyka podajemy z tak przygotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 01.05.2012 06:10
dobry
Miki 12.03.2012 07:33
dobre
Joanna108
Joanna108 17.11.2011 08:59
smaczne mięsko a do tego ryż - mniam!
Marlena/Kinia 09.11.2011 08:43
polecam:) indyk z ryżem, wyśmienite
Sarenka 31.07.2011 00:23
lubie indyka..i chetnie skubnelabym troche tego obiadku
ALAGOR 19.07.2011 23:31
Pyszne ;)
Zoso 18.07.2011 21:21
proste i smaczne
Zoso 18.07.2011 21:21
proste i smaczne
Kate131 19.06.2011 08:25
ciekawe
marta0906 07.01.2011 18:58
Smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak