Sposób przygotowania

Oczyścić i poszatkować kapustę, następnie włożyć do garnka, dodać liść laurowy i ziele angielskie i zalać wodą. Gotować do miękkości.
Między czasie pokroić cebulę w kostkę i zeszklić na smalcu.
Ziemniaka obrać, umyć i zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach.
Gdy kapusta będzie miękka, odlać wodę tak aby na dnie zostało jej około 1,5cm i z powrotem postawić na małym ogniu.
Dodać wcześniej usmażoną cebulę i startego surowego ziemniaka, wymieszać.
Następnie dodać przecier pomidorowy vegetę, sól i pieprz i dobrze wymieszać.
Na koniec dodać przyprawę w płynie MAGĘ i znów dobrze wymieszać.

Najlepiej podawać z ziemniakami i schabowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !