Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapustka do Obiadu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
cebula 4 szt
smalec 1/2 kostki
przecier pomidorowy 1-2 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
sól i pieprz do smaku
ziemniak 1 szt
biała kapusta 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapustka do Obiadu

Oczyścić i poszatkować kapustę, następnie włożyć do garnka, dodać liść laurowy i ziele angielskie i zalać wodą. Gotować do miękkości.
Między czasie pokroić cebulę w kostkę i zeszklić na smalcu.
Ziemniaka obrać, umyć i zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach.
Gdy kapusta będzie miękka, odlać wodę tak aby na dnie zostało jej około 1,5cm i z powrotem postawić na małym ogniu.
Dodać wcześniej usmażoną cebulę i startego surowego ziemniaka, wymieszać.
Następnie dodać przecier pomidorowy vegetę, sól i pieprz i dobrze wymieszać.
Na koniec dodać przyprawę w płynie MAGĘ i znów dobrze wymieszać.

Najlepiej podawać z ziemniakami i schabowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 24.04.2011 17:46
pycha
madagaskar 05.12.2010 21:26
pycha
Iwusia 19.10.2010 19:18
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak