Sposób przygotowania

na rozgrzaną oliwę, wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę.Po zeszkleniu \"królowej łez\" dodajemy pokrojony w cieniutkie paseczki czosnek.Podsmażamy lekko aż całą kuchnię wypełni cudowny zapach duszonego czosnku.Umyte i odsączone z wody leśne grzyby kroimy na nieduże cząstki i dodajemy do czosnku i cebulki.Dodajemy szczyptę soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu.Czujecie ten zapach...?Dusimy ok.30 minut, w między czasie dolewając-na przysłowiowe oko -kapkę półwytrawnego białego wina.o osolonej i wrzącej wody wrzucamy nasz makaron.Idealny to tagiatelle lub lumache.Ugotowany po około 12 minutach makaron wrzucamy -po odsączeniu i odparowaniu-do głębokiego talerza, a nań nakładamy nasze uduszone \"runo leśne\".Na koniec drobno rozdrobniony ser pleśniowy......polecam szczyptę gałki muszkatołowej.Kieliszek białego wytrawnego wina....Chris Botti i.....Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    poezja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    A niech Cię - tak cudnie to opisałaś, że jestem głodna.
  • 2
    20150824_185523
    Opublikowano

    idealme

    leśne grzyby mogę jeść w każdej postaci :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !