Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z nadzieniem i sosem pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
mąka do panierowania
olej do smażenia
cebula biała 1 sztuka
pieczarki 10 sztuk
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z nadzieniem i sosem pieczarkowym

Cebulę ścieramy na tarce, dodajemy mięso, jajko, przyprawy, bułkę namoczoną w mleku lub wodzie i odciśniętą. Wyrabiamy mięsną masę. Pieczarki oczyszczamy. Trzonki siekamy i dodajemy do mięsa. Kapelusze obgotowujemy i nadziewamy nimi pulpety mięsne. Panierujemy w mące i smażymy z obu stron.
Najlepsze w sosie pieczarkowym (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/58307/sos-pieczarkowy.html)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak