Sposób przygotowania

Do garnka wrzucamy kostkę rosołową, zalewamy wodą (~2,5l) i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy i kroimy włoszczyznę, kalafior dzielimy na różyczki, fasolkę pozbawiamy szypułek i tniemy na pół. Wszystko wrzucamy do garnka do gotującego się bulionu, dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, zostawiamy na 5-10 minut, a następnie odstawiamy na 2 godziny w przykrytym garnku, żeby zupa przeszła smakiem, a warzywa pozostały jędrne.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    takie zupy z nowalijek są najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    tylko kiedy te nowalijki beda
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    lubię zupki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    jaka kolorowa pycha
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo lubię lekkie zupki
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lekka i smaczna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !