Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodych warzyw

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 1 szt
włoszczyzna 1 op
kalafior 1/2 szt
fasolka szparagowa 200 g
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodych warzyw

Do garnka wrzucamy kostkę rosołową, zalewamy wodą (~2,5l) i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy i kroimy włoszczyznę, kalafior dzielimy na różyczki, fasolkę pozbawiamy szypułek i tniemy na pół. Wszystko wrzucamy do garnka do gotującego się bulionu, dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, zostawiamy na 5-10 minut, a następnie odstawiamy na 2 godziny w przykrytym garnku, żeby zupa przeszła smakiem, a warzywa pozostały jędrne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.01.2014 17:41
Lekka i smaczna.
smakowita 18.05.2012 08:36
bardzo lubię lekkie zupki
Kuchareczka2 19.02.2012 09:58
jaka kolorowa pycha
stokrotka 29.07.2011 13:35
lubię zupki
wiola333 18.03.2011 22:47
pycha
Kate131 11.03.2011 08:36
tylko kiedy te nowalijki beda
Kate131 27.10.2010 08:52
takie zupy z nowalijek są najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak