Sposób przygotowania

Gruszki umyć, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Usunąć gniazda nasienne i gotować około pół godziny, ale należy uważać by nie były zbyt miękkie. Owoce wyjąc , a do wody z gotowania wsypać cukier i starannie wymieszać.Kiedy sos zgęstnieje, włożyć gruszki i trzymać na niewielkim ogniu jeszcze kilka minut.Śmietankę ubić i włożyć w miejsca po wydrążeniu gniazd nasiennych, ale dopiero wtedy, gdy owoce będą chłodne.Całość posypać pistacjami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super deserek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    smaczny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry jest
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !