Sposób przygotowania

Boczek opłukać pod bieżącą wodą i podzielić na dwa wąskie paski. W litrze wody rozpuścić sól do peklowania mięsa, wlać do podłużnej miski i wsypać resztę składników marynaty. Włożyć boczek i marynować półtora dnia, trzymając to wszystko w lodówce. Po tym czasie wyjąć boczek. Podane składniki na posypkę ziołową przesypać do miseczki i razem dokładnie wymieszać. Posypać nią boczek z każdej strony. Dwie podłużne formy-keksówki wysmarować margaryną i położyć w nich boczek. Wierzchy boczków posypać pozostałą posypką.Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 45-50 minut, polewając co jakiś czas boczki wytopionym z nich tłuszczem. Upiec na złotą skorupkę!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    uwielbiany przez moich domowników
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszny lubię na zimno do chleba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wspaniały!
  • 0
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wspaniały
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wspaniały
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !