Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cyki murzynki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białek 6
cukru 3/4 szklanki
suchego maku 1 szklanka
wiórki kokosowe 1 paczka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
biszkopty okrągłe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Cyki murzynki

Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodać cukier, mąkę i proszek - na końcu dodajemy mak wymieszany z wiórkami. Piec ok 30 - 40 minut

MASA: 3 szklanki mleka
1 szklanka cukru
6 żółtek
2 łyżki mąki pszennej
2 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 masła
1/2 margaryny

Wszystkie składniki do masy zagotowujemy.

Na upieczone zimne ciasto wykładamy masę. Biszkopty moczymy w spirytusie, układamy na masie. Na środku biszkopta układamy po 1 rodzynce. Wszystko zalewamy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 24.10.2011 10:04
fajne
maciek7 28.02.2011 11:05
pyszne ciasto, polecam wszystkim
Leonka 16.11.2010 06:38
Pychotka!!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak