Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodać cukier, mąkę i proszek - na końcu dodajemy mak wymieszany z wiórkami. Piec ok 30 - 40 minut

MASA: 3 szklanki mleka
1 szklanka cukru
6 żółtek
2 łyżki mąki pszennej
2 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 masła
1/2 margaryny

Wszystkie składniki do masy zagotowujemy.

Na upieczone zimne ciasto wykładamy masę. Biszkopty moczymy w spirytusie, układamy na masie. Na środku biszkopta układamy po 1 rodzynce. Wszystko zalewamy polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Leonka

    Pychotka!!! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pyszne ciasto, polecam wszystkim
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !