Sposób przygotowania

W dużym naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż się rozpuści. Rozpuszczoną miksturkę wlać do naczynia z wiórkami. dodać rumu. Całość ubić (ręcznie utwardzić) i włożyć na ok. 1,5 godziny do lodówki. Po schłodzeniu formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, każdą kulkę zanurzać w czekoladzie, wyłożyć na papier żeby czekolada stwardniała (albo włożyć do lodówki, będzie szybciej), tak samo postępować z białą czekoladą. Jeśli kulki po zanurzeniu się rozwalają, to lepiej polać je czekoladą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !