Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z grysikiem kukurydzianym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3/4 szklanki kaszy kukurydzian
łyżka masła
3 ząbki czosnku
3 strąki czerwonej papryki
2 kostki rosołowe
2 łyżki posekanej natki pietru

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z grysikiem kukurydzianym

W dużym rondlu rozgrzej masło, dodaj posiekany czosnek i podsmaż go, aż sięlekko zrumieni. Następnie wsyp kaszę i stale mieszając, upraż na złoty kolor (uwaga, przypala się). Do kaszy dolej 4 szklanki wody, dodaj kostki rosołowe, mieszaj aż sięrozpuszczą. NA koniec dodaj paprykę pokrojoną w drobnąkosteczkę. Gotuj na małym ogniu ok 20 min. Przypraw do smku solą, udekoruj natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak