Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytrnowy ze świeżą miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok ananasowy 1000 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat 30 gram
jaja 5
cukier pder do smaku
salamandra do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrnowy ze świeżą miętą

Cytryny umyc, przekroić na połowę i wycisnąć sok. Upłynnic żelatynę. Jaja umyć, rozbić oddzielająć białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem, lekko podgrzać, dodać żelatynę stale mieszając. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać wraz z sokiemcytrynowym do utartych żółtek i delikatnie wymieszać. porcjować do przygotowanych pucharków, udekorować plasterkiem cytryny i świeżą miętą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 08.02.2011 14:46
gdzie złapać salamandrę do smaku?
magical66 26.09.2010 10:55
super krem, wypróbowany
kotlet 25.09.2010 16:08
bardzo dobry krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak