Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola biała 0,5 kg
skrzydełka z kurczaka 3 szt
kiełbasa drobiowa 3 pętka
szynka wędzona 300 gram
majeranek do smaku
chilli do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
ziele angielskie 6 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
marchewka 3 szt
olej do smażenia
cebula biała 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z mięsem

Fasolę namaczamy dzień wcześniej.Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, wrzucamy skrzydełka,fasolę,pokrojoną w talarki marchew i wszystkie przyprawy.Gdy skrzydełka będą miękkie obdzieramy z nich mięso i wrzucamy je do gotującej się fasoli.Gdy fasola będzie miękka dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.Kiełbasę i szynkę kroimy w kostkę,podsmażamy i wrzucamy do miękkiej fasoli.Wszystko dusimy jeszcze kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 29.11.2011 14:44
dobre
m1monika 13.10.2010 10:27
Wygląda bardzo apetycznie :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak