Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe gruszki w czekoladowym sosie

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 szt
cukier waniliowy 1,5 opakowania
kakao 3 łyżki
masło 2 łyżki
cukier puder 9 łyżek
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe gruszki w czekoladowym sosie

Gruszki obrać, podzielić na ćwiartki i wyciąć gniazda nasienne. Włożyć do garnka, zalać wodą i zasypać 1 opakowaniem cukru waniliowego. Ugotować do miękkości,ale nie za bardzo. Z kakao, masło, cukru pudru,wody i pozostałego cukru waniliowego zrobić polewę - włożyć wszystko do garnka i gotować na małym ogniu cały czas mieszając. Polać polewą gruszki i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 16.11.2011 07:39
ale apetyczne
BozenA 14.10.2011 09:27
super
BozenA 14.10.2011 09:27
super
czekoladka_m 07.09.2011 09:54
Pomysłowe:)
angelika14 21.06.2011 07:00
przepyszne!
gosia47-47 04.06.2011 14:51
smaczne
pioge7 03.06.2011 09:58
super
Sloneczko222 05.04.2011 20:00
Pyszności.........
Juleczka20 03.04.2011 06:51
pychotka
edyta44 21.12.2010 19:44
apetycznie wyglada
pacpaw 14.10.2010 09:03
kuszące!!!
krzyniu1984 12.10.2010 06:42
przepyszne!
gusia1000 10.10.2010 19:45
Deser w sam raz.
mehia 10.10.2010 17:39
niesamowicie wyglądają :)
Gonia555 10.10.2010 14:59
właśnie skorzystałam z tego przepisu - wyszły pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak