Sposób przygotowania

Ogórki umyć, następnie pokroić je wzdłuż razem ze skórką i dodać 4 łyżki soli.
Wymieszać i pozostawić na 6 godzin. Po upływie czasu odlewamy wodę,
dodajemy paprykę, zmiażdżony czosnek i robimy zalewę:ocet, cukier, olej zagotowujemy cały czas mieszając.Ciepłą zalewą zalewamy ogórki. Zostawiamy na kolejne 6 godzin. Następnie wkładamy do słoików. Nie pasteryzujemy.

SMACZNEGO!!! :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !